Land: Portugal
Region: Bairrada
Familien Pato har laget vin på Quinta do Ribeirinho helt siden 1800-tallet.
João Pato tappet vin fra egen vinmark så tidlig som i 1970. Han var en av de første produsentene i Bairrada som tappet og solgte vin på flaske. Sønnen hans, Luis Pato, har arvet hans entreprenørielle ferdigheter og i 1980 lanserte Luis sin første vin laget på 100% baga. Han har bakgrunn som kjemiingeniør og ikke vinstudier, men allikevel er Luis Pato blitt en av de mest anerkjente produsentene i Bairrada. Han er kjent for å ha gitt regionen et ansikt og er en sann baga-ambassadør.
Baga er en litt sær drue da den inneholder mye syre og tannin og trenger tid for å modnes. Med tiden kan den utvikle seg til komplekse viner med lang holdbarhet. Den egner seg også svært godt i produksjon av musserende viner, noe Pato demonstrerer med vinen Informal. Det kalkholdige jordsmonnet i regionen går også hånd i hånd med de lokale druesortene maria gomes, bical og sercialinho, som danner basen for Patos friske, tørre, fruktige og lagringsdyktige hvitviner.
De karakteristiske endene på vinetikettene kommer fra familienavnet, da Pato betyr 'and' på portugisisk.