Årgang: | 2019 |
Produsent: | Adega Luis Pato |
Produktnavn: | Quinta do Ribeirinho Pé Franco |
Land: | Portugal |
Region: | Bairrada |
Appellasjon: | DOC Bairrada |
Syre: | 5,6 g/l |
Sukker: | 2,9 g/l |
Råmateriale: | Baga 100% |
Farge: | Klar dyp rød |
Duft: | Kompleks nese med innslag av sure kirsebær, lakris, og noe urter. |
Smak: | Modne mørke bær, toner av krydder, fat og eukalyptus. Fast syre og godt tanninbitt. |
Jordsmonn: | Sandholdig jordsmonn |
Vinmark: | Eiendommen Quinta do Ribeirinho er barndomshjemmet til Luis Pato, og hvor han i 1988 plantet 1,2 ha Baga upodet |
Vinifikasjon: | Druene innhøstes for hånd, avstilkes og fermenteres i en kombinasjon av brukte kastanjefat. |
Lagring: | 36 mnd på eikefat fra Allier og Limousin. En større andel er nye fat. |
Lagringspotensial: | 15-20 år |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14-16 grader |
Passer til: | Rødt kjøtt, and, storvilt, småvilt og lokale oster |