Bike to Care Burgund 2024
Vil du bidra til et veldedig formål?
Vinhuset Louis Jadot i Burgund har tatt initiativet til å styrke restaurantbransjen rundt omkring i verden, via solidaritetsprosjektet Bike to Care. Prosjektet ble startet i 2022 med mål om å gi støtte og oppmuntring til restaurantbransjen etter utfordrende år med blant annet nedstenging og økonomisk usikkerhet gjennom korona-pandemien.

Mange restauranter måtte stenge og gode kokker og servitører forsvant fra bransjen. Siden vinprodusenter er avhengig av restaurantene for god synlighet ut i markedet, ønsket Maison Louis Jadot å gjøre det de kunne for å hjelpe restaurantene og fremme nytt talent inn i bransjen. Solidaritetsprosjektet har samlet inn store summer og har blitt et årlig, internasjonalt event.


Hva er Bike to Care?

Bike to Care er et veldedig sykkelritt hvor målet er å samle inn et så stort beløp som mulig. Hvert sykkelteam består av åtte deltagere og sykkelrittet finner sted i Burgund den 10. og 11. juni. I år er Norge valgt ut til å være deltagende land og vi skal sykle side om side med lag fra blant annet USA, UK, Japan, Belgia, Nederland og et lag med velkjente vinprodusenter fra Burgund. Syklingen foregår over to dager og det skal tilbakelegges ca. 100 km per dag. Målet er å samle inn minst 25 000 euro per deltagende lag. Det innsamlede beløpet fra Bike to Care Norge går til to viktige formål, KokkeKarlas legat og ASKO Servering Norgescup.

Bike to Care
Dette er deltagerene på det norske laget:
  • Torill Renaa fra Restaurant Renaa i Stavanger
  • Magnus Håstein fra Lærlingkompaniet
  • Maiken Løkke fra Statsministerens bolig
  • Aleksander Iversen fra Brasserie CouCou
  • Christian Fjelstad vin & matentusiast
  • Thomas Numme vin & matentusiast/Programleder
  • Helle Hasting fra Signature Wines (lagkaptein)
KokkeKarlas Legat

Legatet ble opprettet i 2017 etter ønske fra kokken Karla Siverts og hennes arvinger. Karla Siverts døde av kreft i 2016, bare 29 år gammel. Stipendet på 50 000 deles ut til en ung kvinnelig kokk under den årlige Matprisen og har med tiden blitt Norges viktigste kokkestipend. Målet er å fremme kokkefaget og kvinner i faget. Det er færre og færre som utdanner seg til kokk og det er et mannsdominert yrke. Legatet ønsker med dette fokuset å heie fram kvinner og sørge for kunnskap, erfaring og videreutvikling i fremtiden.

KokkeKarlas Legat
ASKO Servering Norgescup for kokke - og servitørlærlinger

Vi ønsker å donere vinkelnerutdannelse til de to som vinner Norgescup for servitørlærlinger i 2025. Norgescup er den viktigste konkurransen i Norge for lærlinger innen Horeca. Hvert år konkurrerer lærlinger fra hele landet i Norgescup i Stavanger, og hver høst gjennomføres det kvalifiseringskonkurranser i NKLs foreninger, der vinnerlagene kvalifiserer seg til å delta i finalehelgen i Stavanger. Ved å donere vinkelnerutdannelse ønsker vi å rekruttere flere lærlinger til konkurransen ved å gjøre premien gjevere og med det å styrke nivået innen servitørfaget.

NKL - ASKO Servering Norgescup
Informasjon om tidligere år:

202220222024
Ønsker du å donere? Ta kontakt!
hege@signaturewines.no
Få vårt nyhetsbrev
Ikke gå glipp av produktnyheter og info om events
© 2022 Signature Wines
Org nr 919 556 021