| Årgang: | NV |
| Produsent: | Adega Luis Pato |
| Produktnavn: | João Pato Baga Duck |
| Land: | Portugal |
| Region: | Bairrada |
| Appellasjon: | Vinha Mesa |
| Syre: | 5,1 g/l |
| Sukker: | 2,4 g/l |
| Råmateriale: | Baga 85%, touriga nacional 15% |
| Farge: | Klar dyp rødlilla |
| Duft: | Rene bæraromaer av blant annet kirsebær, litt parfyme, samt noter av grønn paprika og litt salt lakris. |
| Smak: | Lett, leskende og forfriskende med tydelig bærpreg og fin syre. |
| Jordsmonn: | Kalkholdig leire |
| Vinmark: | Druemateriale fra gamle vinstokker i vinmarkene til Luis Pato i Bairrada. |
| Vinifikasjon: | Håndplukkede druer. Gjæring med skall i 2 uker på ståltank hvor druene baga og touriga nacional vinifiseres sammen. Vinen er en blend av tre årganger: 2019, 2020 og 2021. Årgangene ble satt sammen rett før tapping for å skape ulike lag og nyanser i vinen. Vinen er ikke stabilisert eller filtrert. |
| Lagring: | Ståltank |
| Lagringspotensial: | 2-4 år |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 8-12 grader |
| Passer til: | Lyst kjøtt, fugl og grønnsaker |