Land: Tyskland
Region: Rheinhessen
Syvende generasjon med familie-eiendom i landsbyen Osthofen i Rheinhessen, etablert i 1815.
Weingut Karl May er en familie-eiendom i landsbyen Osthofen i Rheinhessen, en times kjøretur syd for Frankfurt. Familien May kjøpte gården i 1815, og den drives i dag først og fremst av brødrene Fritz og Peter May, men pappa Karl er fremdeles aktivt med i driften.
Familien May la om til økologisk vinproduksjon i 2007 og deres filosofi er enkel: La naturen gå sin gang med minimal inngripen og uten moderne snarveier eller tilsetninger. Dette betyr at de lar vinene gjære naturlig uten tilsetning av gjær, samt at vinene får lang tid på bunnfall og kun lett filtrering ved tapping. Familien legger vekt på biomangfold og vinmarkene har derfor et rikt plante- og dyreliv. Dette er smart fordi «ugress» tiltrekker seg insekter som holder skadedyr og sykdommer i sjakk. I tillegg gjør disse andre plantene at vinstokkene må kjempe litt om vannet med det resultat at vinstokkene graver røttene dypere og dermed blir mer robuste og motstandsdyktige mot både sykdommer og tørkeperioder.
Ved familiegården i landsbyen Osthofen ligger Grosse Lage/Grand Cru vinmarken Goldberg, som er en østvendt og kjølig vinmark med svært mye kalkstein i jordsmonnet.
Vinmarken Geyersberg, som ligger i nabolandsbyen Bechtheim, er en relativt varm vinmark som gir den fyldigste av toppvinene.
I tillegg har de en av de øverste parsellene i berømte Morstein (også denne er Grosse Lage/Grand Cru), hvor det er kjøligere og luftigere enn lenger ned i dalsiden. Jordsmonnet her var havbunn for mange millioner år siden og gir en slank, elegant vin med «burgundsk» sjø-mineralitet.
Da brødrene overtok gården i 2007 var Weingut Karl May helt ukjent, men i dag regnes de blant Tysklands beste produsenter i de tyske vinguidene. Alle toppvinene kan fint lagres i 15-25 år, hvis man foretrekker alderens kompleksitet fremfor ungdommens fruktighet. Jordsmonnspreget er der uansett fra dag én.