| Årgang: | 2024 |
| Produsent: | Weingut Karl May |
| Produktnavn: | Chardonnay Kalkstein |
| Land: | Tyskland |
| Region: | Rheinhessen |
| Appellasjon: | Deutscher Qualitätswein |
| Syre: | 5,6 g/l |
| Sukker: | 0,7 g/l |
| Råmateriale: | Chardonnay 100 % |
| Farge: | Gylden |
| Duft: | Dyp duft av moden sitrus, kjølig tropefrukt, kalkmineraler og hint av krydder. |
| Smak: | Frisk og balansert smak med god fylde, fedme og konsentrasjon. Preg av moden sitrus, kalkmineraler og hint av krydder. Lang ettersmak. |
| Jordsmonn: | Kalkrikt jordsmonn |
| Vinmark: | Druene kommer i hovedsak fra de svært kalkrike nabovinmarkene Morstein Grosse Lage og Brunnenhäuschen Grosse Lage, begge i Westhofen. En liten andel druer er fra rikere jordsmonn i Bechtheim, for å gi vinen dybde. |
| Vinifikasjon: | Håndplukkede druer, presset i hele klaser. Spontangjæring og malolaktisk gjæring i brukte (4-8 år gamle) 500-liters fat, med full gjærkontakt frem til april, deretter modning på ståltank. Vinen er ufiltrert og lavsvovlet (total SO: 45 mg/l). |
| Lagring: | Modnet i ståltank før tapping. |
| Lagringspotensial: | 5-7 år |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 12-14 grader |
| Passer til: | Retter med fisk og skalldyr, reker, sushi, kylling, svin eller alene. |
| Sertifisering: | Økologisk |