Land: Italia
Region: Brunello di Montalcino
Brunello di Montalcino hadde ikke vært det samme uten Biondi-Santi. Som eneste vinhus i Montalcino kan Biondi-Santi vise til nesten uavbrutt produksjon siden midten av 1800-tallet.
Så tidlig som i 1865 fikk Clemente Santi to sølvmedaljer for sin "vino rosso scelto" (Brunello) på en landbruksutstilling i Montalcino. Clemente Santi og hans etterfølgere har spilt en viktig rolle i utviklingen av Brunello di Montalcino. Franco Biondi-Santi, som døde i 2013, var en ikonisk lederskikkelse i området. Han arbeidet utrettelig for å opprettholde Brunello som en endruevin basert på kun sangiovese. I 1978 ble en klon fra Biondi-Santis vinmarker offentlig godkjent (BBS11 - Brunello Biondi Santi 11), og det er naturligvis denne som eiendommens 26 ha er beplantet med. Vinene deres har alltid vært blant de beste i området. Vinene gjærer på tradisjonelt vis i sement eller i trekar med etterfølgende lagring på store botti. De beste årgangene er svært lagringsdyktige.
Vingården, Il Greppo, ligger like i nærheten av Montalcino, sydøst for byen. Vingården ble kjøpt opp av Christopher Descours og EPI Group (eier av blant annet Charles Heidsieck Champagne, Piper-Heidsieck Champagne, Rare Champagne og Château La Verrerie) i 2017. EPI Group har siden investert betydelige midler i forbedret produksjon, replanting av vinmarker og ansettelse av nøkkelpersoner for å bygge Biondi-Santi inn i fremtiden.