Årgang: | 2020 |
Produsent: | Biondi Santi - Tenuta Greppo |
Produktnavn: | Rosso di Montalcino |
Land: | Italia |
Region: | Toscana |
Appellasjon: | DOC Rosso di Montalcino |
Syre: | 5,4 g/l |
Sukker: | <3 g/l |
Råmateriale: | Sangiovese grosso 100 % |
Farge: | Dyp rubinrød |
Duft: | Aromatisk nese med mørke, syrlige kirsebær, granateple, solbær samt lavendel og søte krydder. |
Smak: | Saftig, elegant og fruktdrevet anslag med fruktkarakter som på nesen. En typeriktig, balansert, strukturert Rosso fra Biondi-Santi. |
Jordsmonn: | Kalkrik leire med innslag av store steiner |
Vinmark: | Druene, Biondi Santi's egen klone av sangiovese grosso "BBS 11", kommer fra Tenuta Greppo´s egne vinmarker. Vinrankene er opp til 10 år gamle. |
Vinifikasjon: | Tradisjonell vinifikasjon i store, gamle slavonske eikefat. |
Lagring: | 12 mnd. på slavonske fat samt noe tid på flaske |
Lagringspotensial: | 10 - 15 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-18 grader |
Passer til: | Lokalt kjøkken (pasta), rødt kjøtt og faste oster fra regionen |