Bringebærlandet
Land: Norge
Region: Drøbak
Smaken av norsk sommer...
Bringebærlandet har tatt opp en gammel tradisjon med å lage fruktvin i Norge, men er de første til å lage og selge ren bringebærvin. Bringebærlandet plantet sine første hekker i 2009 og har nå om lag 25 dekar, eller 6 kilometer med bringebærranker. Disse er plantet på et gammelt ra fra istiden og bringebærene har perfekte forhold her i den lett drenerte, sandholdige jorden. De driver konvensjonelt jordbruk, men er opptatt av å dyrke så miljøvennlig som mulig. Bringebær har mye syre og sødme og egner seg derfor godt å lage vin av. Vinen settes etter at plukkesesongen er over. Plukkesesongen varer fra begynnelsen av juli til midten av august. Fermenteringen foregår utover høsten og så står vinen til modning på tanker over vinteren før den er klar til tapping og salg. Bringebærlandet lager nå en musserende vin, en isvin, en dessertvin, en aromatisert vin og bringebærmjød.
Få vårt nyhetsbrev
Ikke gå glipp av produktnyheter og info om events
© 2022 Signature Wines
Org nr 919 556 021