Land: Italia
Region: Piemonte
Fire generasjoners vineventyr som startet med dyrking av druen Dolcetto.
Det begynte med en vanlig bondefamilie som dyrket korn. I tillegg til korn hadde de også utmerkede dolcetto planter og frukten ble solgt på torget i Alba av Guiseppe Grimaldi, til produsenter som lagde vin. Da neste generasjon, Carlo Grimaldi, overtok etter krigen begynte han å tappe vin under egen etikett og familien startet modernisering av vinmarkene. I starten av 50-tallet ble de første årgangene av Barolo og Barbaresco tappet.
I 1967 bygget de nytt vineri i Groppone og de plantet nye vinmarker på dolcetto og barbera. Utover 70- og 80-tallet kjøpte de mer Barolo nebbiolo vinmarker i Roddi, Cru Bricco Ambrogio i Diano d’Alba, Cru Sorano, samt at de plantet Bricco San Biaggio vinmarken i La Morra.
Barnebarnet til Guiseppe, Luigino, begynte i firmaet fra slutten av 80-tallet og initierte eksport først til Tyskland og Storbritannia, deretter Skandinavia, Asia og USA. Han utviklet også Barbaresco produksjonen med Cru Manzola og kjøpte 4 ha med Roero Arneis i Sinio. Fra 2013 kom Elias inn i firmaet som fjerde generasjon, med hovedansvar for vinmarkene, og fører nå familietradisjonene videre sammen med far Luigino.
De røde vinene blir gjæret i ståltank og sementkar og modnes på store slavonske botti for å unngå tydelige eikearomaer. Det er kun på deres Barbaresco de bruker en andel barrique for modning.