Land: Frankrike
Region: Beaujolais & Mâconnais
Stor lidenskap for produksjon, vinsmaking og forskning.
Jules Chauvet ble født i 1907 og tok over familiebedriften i La Chapelle de Guinchay da hans far døde. Jules Chauvet var Chauvet-familiens fjerde generasjon vinmaker og selv om han også viet en stor del av sitt liv til forskning, var vinproduksjon hans store lidenskap.
I et halvt århundre drev han familiens 6 ha store eiendom i Beaujolais-Villages. Siden hans bakgrunn var kjemi, har Jules Chauvet drevet forskning rundt vinifikasjon og fått stor oppmerksomhet i den vitenskapelige delen av vin-verdenen. I 1935 startet han et samarbeid med fysiolog og Nobelprisvinner Otto Warburg rundt utviklingen av en spesiell mikrobe i hvite viner. Han var spesielt interessert i gjærkultur og har publisert viktig arbeid på malolaktisk gjæring og kullsyregjæring (Carbonic maceration). Han etterlater seg et omfattende vitenskapelig arbeid om vinkjemi og vinsmaking.
Jules Chauvet er ansett som en av Frankrikes beste vinsmakere og hans nøyaktige og krevende tilnærming har hatt stor innflytelse på hvordan man smaker på vin. Ifølge Jules Chauvet skal ikke smaksnotater være impresjonistiske. Det er ikke poesi. Smakerens rolle er å identifisere og registrere spesifikk lukt og smak i vinen.
Hans kunnskap om regionen, kombinert med gode evner til å identifisere lukt og smak, har gjort det mulig for ham å lage noen av de beste vinene fra Beaujolais og Mâconnais.