| Årgang: | 2014 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Volnay 1er Cru Santenots |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Volnay 1er Cru |
| Syre: | 3,77 g/l |
| Sukker: | 0,7 g/l |
| Råmateriale: | 100 % Pinot Noir |
| Farge: | Dyp rød |
| Duft: | Floral med innslag av tre og søte bringbær. |
| Smak: | Saftig og lett moden frukt med innslag av behagelige tanniner og fasthet. |
| Jordsmonn: | Kalkholdig leire |
| Vinmark: | Volnay ligger rett sør for byen Beaune. Den grenser mot Pommard i nord-øst og Meursault i sør. Jordsmonnet er kalk- og jernholdig, ikke spesielt dypt og gir delikate viner, og ikke så tanninrike som naboen Pommard. Det som gjør Santenots (27 ha) spesiell er at den faktisk ligger i Meursault. Når den plantes med Pinot vil den være en Volnay Premier Cru, når den plantes med Chardonnay vil den være en Meursault Premier Cru. |
| Vinifikasjon: | Hånplukkede og avstilkede druer presses forsiktig. Mosten gjærer i åpne gjæringskar av eik i 4 uker. |
| Lagring: | Modning i 18 mnd på fat, hvorav 30 % er nye |
| Lagringspotensial: | Mellom 10-15 år avhengig av årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 16-17 grader |
| Passer til: | Lam, storvilt, storfe |