Årgang: | 2020 |
Produsent: | Churchill's |
Produktnavn: | Vintage Port |
Land: | Portugal |
Region: | Douro |
Appellasjon: | Vintage Port |
Syre: | 5,5 g/l |
Sukker: | 104 g/l |
Råmateriale: | Field blend av touriga nacional, touriga franca, tinta roriz, tinta barroca, tinta francisca og tinto cão |
Farge: | Dyp rubinrød |
Duft: | Konsentrert duft av fullmodne mørke bær, pepper og urter, innslag av fat. |
Smak: | Ungdommelig, med konsentrert smak av mørke bær, pepper og svale urter. Lang, fast ettersmak. |
Jordsmonn: | Granitt |
Vinmark: | Eldre vinstokker fra egne vinmarker med høyere beliggenhet i Cima Corgo. Hovedvekten av druene kommer fra vinmarken Quinta da Gricha. Vinmarkene er A-klassifisert. |
Vinifikasjon: | Innhøsting for hånd. Druene fottråkkes i store tradisjonelle kar av granitt (lagares) etterfulgt av en langsom gjæring i 20-30 dager. Gjæringen stoppes ved tilsetting av druesprit for å bevare den naturlige sødmen. Vinen lagres på fat (tonéis) i 6 måneder før ytterligere lagring i 18 mnd før tapping på flaske. |
Lagring: | 2 år |
Lagringspotensial: | 10-15 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14-18 grader |
Passer til: | Sjokolade, blåmuggost |