| Årgang: | 2020 |
| Produsent: | Domaine Prieur-Brunet |
| Produktnavn: | Santenay Rouge 1er Cru Maladière |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Santenay 1er Cru |
| Syre: | 3,5 g/l |
| Sukker: | 1,8 g/l |
| Råmateriale: | Pinot Noir 100% |
| Farge: | Mørk rubinrød |
| Duft: | Kompleks nese med søte mørke bær, kirsebær, rips og markjordbær. Hint av vanilje og orientalsk treverk fra fatlagring. |
| Smak: | Kompleks, fruktdrevet og elegang stil med fin fylde og balanse. Fruktkarakter av moreller, kirsebær, søte krydder og vanilje. Flott balense og integrerte tanniner i avslutningen. |
| Jordsmonn: | Kalkholdig leirjord |
| Vinmark: | Vinmarken Maladière ligger på mellom 300 og 320 m.o.h. i midten av åssiden. Eiendommen er på ca. 5 ha og noen av vinstokkene er over 50 år gamle. |
| Vinifikasjon: | Druene håndplukkes, sorteres og avstilkes. Maserasjon og gjæring skjer i store, åpne trefat i 3-4 uker. |
| Lagring: | Vinen ligger 18 mnd. på fat (1/3 ny eik). |
| Lagringspotensial: | 15-20 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 14-16 grader |
| Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, svin og lokale oster |