Årgang: | 2017 |
Produsent: | Domaine Prieur-Brunet |
Produktnavn: | Santenay Rouge 1er Cru Maladière |
Land: | Frankrike |
Region: | Burgund |
Appellasjon: | AOC Santenay 1er Cru |
Syre: | 3,5 g/l |
Sukker: | 1,8 g/l |
Råmateriale: | Pinot Noir 100% |
Farge: | Mørk rubinrød |
Duft: | Kompleks nese med søte mørke bær, kirsebær, rips og markjordbær. Hint av vanilje og orientalsk treverk fra fatlagring. |
Smak: | Kompleks, fruktdrevet og elegang stil med fin fylde og balanse. Fruktkarakter av moreller, kirsebær, søte krydder og vanilje. Flott balense og integrerte tanniner i avslutningen. |
Jordsmonn: | Kalkholdig leirjord |
Vinmark: | Vinmarken Maladière ligger på mellom 300 og 320 m.o.h. i midten av åssiden. Eiendommen er på ca. 5 ha og noen av vinstokkene er over 50 år gamle. |
Vinifikasjon: | Druene håndplukkes, sorteres og avstilkes. Maserasjon og gjæring skjer i store, åpne trefat i 3-4 uker. |
Lagring: | Vinen ligger 18 mnd. på fat (1/3 ny eik). |
Lagringspotensial: | 15-20 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14-16 grader |
Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, svin og lokale oster |