Årgang: | 2016 |
Produsent: | Domaine Prieur-Brunet |
Produktnavn: | Santenay Rouge |
Land: | Frankrike |
Region: | Burgund |
Appellasjon: | AOC Santenay |
Syre: | 3,5 g/l |
Sukker: | 1,7 g/l |
Råmateriale: | Pinot Noir 100% |
Farge: | Mørk rubinrød |
Duft: | Kraftfull og aromatisk nese med mørke kirsebær, søte krydder og hint av høstløv. |
Smak: | Aromatisk og fruktdrevet anslag med søt bærfrukt, underskog, krydder og noe fat. |
Jordsmonn: | Kalkholdig leirjord |
Vinmark: | Druene kommer fra forskjelige vinmarker. En del kommer fra toppen av åssiden Santenay-le-Haut og en del fra eden nederste delen, i nærheten av vinmarken Passetemps. |
Vinifikasjon: | Druene håndplukkes, sorteres og avstilkes. Maserasjon skjer i store, åpne trefat og på ståltank i 3-4 uker. Pigeage (støting) foregår to ganger per dag under hele gjæringsprosessen. |
Lagring: | Vinen ligger 18 mnd. på fat (1/3 ny eik). |
Lagringspotensial: | 5-10 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14-16 grader |
Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, svin og lokale oster |