| Årgang: | 2020 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Saint-Romain |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Saint-Romain |
| Syre: | 4,5 g/l |
| Sukker: | <3 g/l |
| Råmateriale: | Chardonnay 100% |
| Farge: | Lys strågul |
| Duft: | Ren og delikat duft med toner av sitrus, hvite blomster, hvit fersken. Pent integrert fat. |
| Smak: | Fruktig og ren med smak av epler, sitrus og florale toner. Fin fylde og god balanse med flott mineralsk avslutning. |
| Jordsmonn: | Primært kalkstein med innslag av leire |
| Vinmark: | Druene kommer fra ulike vinmarker i Saint-Romain. Dette området er det mest høytliggende i Côte-d'Or. |
| Vinifikasjon: | Tradisjonell vinifikasjon med gjæring på fat à 228 liter. |
| Lagring: | Vinen modnes i eikefat 15 måndeder (30% nye fat) før flasketapping. |
| Lagringspotensial: | 8-10 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 10-14 grader |
| Passer til: | Skalldyr, fisk, lyst kjøtt, ost |