Årgang: | 2019 |
Produsent: | M. Chapoutier |
Produktnavn: | Saint-Pèray Lieu-dit Hongrie |
Land: | Frankrike |
Region: | Rhône |
Appellasjon: | AOC Saint-Pèray |
Syre: | 3,6 g/l |
Sukker: | <3 g/l |
Råmateriale: | Marsanne 100% |
Farge: | Strågul |
Duft: | Svært aromatisk og kompleks nese med ristede nøtter, moden gul frukt, hint av smørmalt og søte krydder |
Smak: | Fyldig anslag med fruktkarakter av moden gul frukt, ristede mandler, toast og søte krydder. Balansert og rik avslutning med tydelig saltmineralitet. |
Jordsmonn: | Granitt |
Vinmark: | Et utvalg av de beste druene fra ulike vinmarker i Saint-Peray. |
Vinifikasjon: | Direkte pressing av hele klaser. Selektering av den beste mosten etter pressing. Gjæring på demi-muids, hvorav 15% er ny eik. |
Lagring: | Lagring på demi-muids (med bunnfall) i 10-11 måneder |
Lagringspotensial: | 5 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 8-10 grader |
Passer til: | Skalldyr, snegler, rike fiskeretter og lokale oster |