| Årgang: | 2022 |
| Produsent: | Il Marroneto |
| Produktnavn: | Rosso di Montalcino Iacopo |
| Land: | Italia |
| Region: | Toscana |
| Appellasjon: | DOC Rosso di Montalcino |
| Sukker: | 0,9 g/l |
| Råmateriale: | Sangiovese grosso 100% |
| Farge: | Dyp rubinrød |
| Duft: | Kompleks nese av røde bær som kirsebær og røde plommer samt krydder, litt tobakk og noe florale toner. |
| Smak: | Konsentrert og syrefrisk med modne tanniner, god fruktighet og flott mineralitet i avslutningen. |
| Jordsmonn: | Sandholdig, mineralsk og havfossil-preget jordsmonn |
| Vinmark: | Druene kommer fra Il Marronetos vinmark på nord-øst siden av Montalcino som ligger ca. 350-400 moh. |
| Vinifikasjon: | Vinifikasjon i ståltank uten temperaturkontroll. Kontinuerlig "pumping over" i to dager hvilket setter i gang spontangjæring. Gjæringen varer i ca. 12 dager. Deretter presses hatten hardt ned for å trekke ut syre i ren form før juicen separeres fra drueskall og overføres til store, gamle fat. Langsom malolaktisk gjæring og ingen filtrering før flasking. |
| Lagring: | Lagret ca. 41 mnd på store fat og min. 10 mnd på flaske. |
| Lagringspotensial: | Opptil 15-20 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 16-18 grader |
| Passer til: | Kraftig kjøtt, vilt, rike kjøttgryter, urtebakt lammeretter |