Årgang: | NV |
Produsent: | Churchill's |
Produktnavn: | Reserve Port |
Land: | Portugal |
Region: | Douro |
Appellasjon: | Ruby Reserve |
Syre: | 4,6 g/l |
Sukker: | 98 g/l |
Råmateriale: | Field blend med hovedvekt av touriga nacional, tinta roriz, tinto cão, tinta barroca, touriga franca og tinta francisca |
Farge: | Mørk rød |
Duft: | Fruktig og sval aroma preget av mørke bær, krydder og sjokolade. Hint av fat. |
Smak: | Ung, fruktig og krydderpreget stil. Ettersmak med god lengde. |
Jordsmonn: | Granitt |
Vinmark: | Eldre vinstokker fra egne vinmarker med høyere beliggenhet i Douro Superior og Cima Corgo. Vinmarkene er A-klassifisert. |
Vinifikasjon: | Innhøsting for hånd. Druene fottråkkes i store tradisjonelle kar av granitt (lagares) etterfulgt av en langsom gjæring i 20 - 30 dager. Gjæringen stoppes ved tilsetting av druesprit for å bevare den naturlige sødmen. Vinen lagres opptil 30 år på store fat. |
Lagring: | Lagret på store eikefat i 4 år |
Lagringspotensial: | Drikkeklar |
Str.(cl.): | 20 |
Serveringstemperatur: | 14-18 grader |
Passer til: | Sjokolade, blåmuggost |