| Årgang: | NV |
| Produsent: | Churchill's |
| Produktnavn: | Reserve Port |
| Land: | Portugal |
| Region: | Douro |
| Appellasjon: | Ruby Reserve |
| Syre: | 4,6 g/l |
| Sukker: | 98 g/l |
| Råmateriale: | Field blend med hovedvekt av touriga nacional, tinta roriz, tinto cão, tinta barroca, touriga franca og tinta francisca |
| Farge: | Mørk rød |
| Duft: | Fruktig og sval aroma preget av mørke bær, krydder og sjokolade. Hint av fat. |
| Smak: | Ung, fruktig og krydderpreget stil. Ettersmak med god lengde. |
| Jordsmonn: | Granitt |
| Vinmark: | Eldre vinstokker fra egne vinmarker med høyere beliggenhet i Douro Superior og Cima Corgo. Vinmarkene er A-klassifisert. |
| Vinifikasjon: | Innhøsting for hånd. Druene fottråkkes i store tradisjonelle kar av granitt (lagares) etterfulgt av en langsom gjæring i 20 - 30 dager. Gjæringen stoppes ved tilsetting av druesprit for å bevare den naturlige sødmen. Vinen lagres opptil 30 år på store fat. |
| Lagring: | Lagret på store eikefat i 4 år |
| Lagringspotensial: | Drikkeklar |
| Str.(cl.): | 20 |
| Serveringstemperatur: | 14-18 grader |
| Passer til: | Sjokolade, blåmuggost |