Årgang: | 2017 |
Produsent: | Corte Sant`Alda |
Produktnavn: | Recioto Della Valpolicella |
Land: | Italia |
Region: | Veneto |
Appellasjon: | DOCG Recioto della Valpolicella |
Syre: | 6,3 g/l |
Sukker: | 90 g/l |
Råmateriale: | Rondinella 30%, corvinone 35%, corvina 35% |
Farge: | Dyp mørk rød |
Duft: | Kompleks aroma preget av kirsebær, tørket frukt og sjokolade. |
Smak: | Konsentrert og rik med god syre, bløte tanniner og lang balansert avslutning. |
Jordsmonn: | Kalkholdig |
Vinmark: | Druene kommer fra enkeltvinmarken Val di Mezzane. Vinstokkene er plantet mellom 1986 og 1999. Druene er biodynamisk dyrket. |
Vinifikasjon: | Druene håndplukkes og tørkes på tørkeloft fra oktober til slutten av januar. Druene spontanfermenteres i store eikefat på 4000 liter. Gjæringen stoppes naturlig før alt sukkeret har gjæret ut ved rundt 15 grader. Vinen er Demeter-sertifisert. |
Lagring: | Vinen lagrer på små franske fat på 118 liter i rundt 2 år. |
Lagringspotensial: | 5-10 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 37.5 |
Serveringstemperatur: | 14-16 grader |
Passer til: | Mørk sjokolade, desserter |