| Årgang: | 2020 |
| Produsent: | M. Chapoutier |
| Produktnavn: | Quatuor Côte-Rôtie |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Rhône |
| Appellasjon: | AOC Côte-Rôtie |
| Syre: | 3,6 g/l |
| Sukker: | 1,8 g/l |
| Råmateriale: | Syrah 100% |
| Farge: | Dyp rubinrød |
| Duft: | Svært rik og aromatisk nese med syrlige bær, velhengt vilt, underskog, lakris og medisinskap. |
| Smak: | Rik og kraftfull i anslaget med flott konsentrasjon og syre. Balansert vin med fruktkarakter som på nesen. Lang, syrefrisk avslutning med tydelig tanninstruktur. |
| Jordsmonn: | Granitt, sand og skifer |
| Vinmark: | Les Bécasses er en blend av druer fra forskjellige, godt soleksponerte, parseller som La Brocarde, La Viallière, Côte-Rosier, Côte Blonde, Côte Brune og Les Coteaux de Tupin, som alle har gjort appellasjonen Côte-Rôtie berømt. |
| Vinifikasjon: | Gjæret i åpne kar med overpumping 2 ganger daglig. Maks. temp. under gjæringen er 33°C. Maserasjonstid er ca. 3 uker. |
| Lagring: | Vinen modnes i 14-16 mnd. 80% på fat, hvorav majoriteten er ny eik. De resterende 20% modnes på ståltank for å bevare floraliteten som kjennetegner vinene herfra. |
| Lagringspotensial: | 25-30 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 14-16 grader |
| Passer til: | Rødt kjøtt, småvilt, storvilt og lokale oster |
| Sertifisering: | Økologisk og biodynamisk |