Årgang: | 2019 |
Produsent: | Lukas Markowitsch |
Produktnavn: | Prellenkirchen |
Land: | Østerrike |
Region: | Niederösterreich |
Appellasjon: | Carnuntum |
Syre: | 4,9 g/l |
Sukker: | <3 g/l |
Råmateriale: | Blaufränkisch 85%, zweigelt 15% |
Farge: | Mørk rødblå |
Duft: | Sval, tydelig og litt krydret aroma av modne mørke bær, innslag av kamfer, lakris, blomst og urt. |
Smak: | Saftig, fruktig og ørlite utviklet med god fasthet og lengde, preg av mørke bær, litt fat og urter. |
Jordsmonn: | Blanding av leire, grus og noe loess. |
Vinmark: | Sydvendt slak vinmark rett utenfor Göttlesbrunn. |
Vinifikasjon: | Gjæring i ståltank. |
Lagring: | 80% av vinen er modnet på stål og 20% på eik i 10 måneder. |
Lagringspotensial: | 2-5 år avhengig av årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-20 grader |
Passer til: | Grillmat, rike kjøttgryter og vilt |