Årgang: | 2020 |
Produsent: | M. Chapoutier |
Produktnavn: | Pie VI Châteauneuf-du-Pape |
Land: | Frankrike |
Region: | Rhône |
Appellasjon: | AOC Châteauneuf-du-Pape |
Syre: | 4,5 g/l |
Sukker: | <3 g/l |
Råmateriale: | Grenache noir 65%, syrah 35% |
Farge: | Dyp rubinrød |
Duft: | Kompleks med modne bær, krydder og kakao samt aromatiske urter. |
Smak: | Mykt anslag med fine tanniner, god fruktkonsentrasjon og kompleksitet. Saftig avslutning med litt krydder og sjokolade. |
Jordsmonn: | Runde kalksteiner over kalk og mineralholdig forsteinet elvebunn toppet med gammel hummes iblandet sand og grus |
Vinmark: | Et utvalg av de beste druene fra ulike vinmarker i Châteauneuf-du-Pape. |
Vinifikasjon: | Håndplukkede druer. Tradisjonell vinifikasjon i lukkede sementtanker ved høy temperatur. 4-5 uker med minimal ekstrasjon, omrøring de siste 3 ukene. |
Lagring: | Modning på sementtanker i ca. 18 måneder. |
Lagringspotensial: | 15-20 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14 grader |
Passer til: | Svin, okse, and, ost |