Årgang: | 2022 |
Produsent: | Bruna Grimaldi |
Produktnavn: | Nebbiolo d'Alba DOC Bonurei |
Land: | Italia |
Region: | Piemonte |
Appellasjon: | Nebbiolo d'Alba DOC |
Syre: | 5,0 g/l |
Sukker: | 0,5 g/l |
Råmateriale: | Nebbiolo 100% |
Farge: | Rubinrød |
Duft: | Floral og delikat nesen med moden frukt og litt krydder. |
Smak: | Saftig og elegant med smak av modne bær. Flott konsentrasjon og balanse med en strukturert avslutning. |
Jordsmonn: | Jorden er mager med innslag av kalkstein og avhengig av vokseplassen finner man tre typer geologi, som alle er unike for Piemonte: Lequio Formation, en typisk stein av lys mergel og sementert sand. Diano Sandstone som består av et sjikt med velsementert sand som ble etablert for over 11 millioner år siden. Og sist og mest vanlig er Sant’Agata Fossil Marl som består av fint sediment av silt og leire. |
Vinmark: | Druene kommer fra nøye utvalgte vinmarker i Roddi, Diano d'Alba og Sinio - Bricco del Gallo beliggende på 250-450 moh med sydøstlig til sydvestlig eksponering, på grensen til området Barolo. |
Vinifikasjon: | Håndplukkede og avstilkede druer. Tradisjonell vinifikasjon med temperaturkontrollert gjæring. Maserasjon i 15-20 dager. Forsiktig "punchdown" og " délastage". |
Lagring: | Lagret på tonneaux og store eikefat i 6 mnd. |
Lagringspotensial: | 10-12 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-18 grader |
Passer til: | Pasta med rik saus, lyst og rødt kjøtt og modne oster. |