| Årgang: | 2018 |
| Produsent: | Château des Jacques |
| Produktnavn: | Moulin-à-Vent la Rochelle |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Beaujolais |
| Appellasjon: | AOC Moulin-à-Vent |
| Syre: | 5,5 g/l |
| Sukker: | <3 g/l |
| Råmateriale: | Gamay 100 % |
| Farge: | Dyp rubinrød |
| Duft: | Aromatisk, fruktig duft av røde bær og søte plommer. |
| Smak: | Syrefrisk og balansert i anslaget med syrlig rød frukt, treverk og underskog. Flott syre og lang, kompleks avslutning. |
| Jordsmonn: | Granitt, sand og leire |
| Vinmark: | Sørvendte La Rochelle ligger mellom Carquelin under Rochègres. Vanligvis den rikeste vinmarken i Moulin-á-Vent og høstes først. Vinmarken er plantet (50%) i 1942 og 1946, resterende i 1979 (snittalder på over 60 år). |
| Vinifikasjon: | Perfekt modne (og til stor del avstilkede) druer høstes for hånd og presses forsiktig, etterfulgt av 3-4 uker maserasjon og spontangjæring med stedegen gjær. Under gjæringsprossessen pumpes most fra bunnen av gjæringskaret over "hatten" også kalt "pumping over" |
| Lagring: | Vinene modnes på nye og brukte eikefat i 10 måneder i slottets kjeller fra 1600-tallet. Fatene er fra Allier, Limousin og Nivernais. |
| Lagringspotensial: | 10-15 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 14-16 grader |
| Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, svin og lokale oster |