Årgang: | 2018 |
Produsent: | Moorooduc Estate |
Produktnavn: | Moorooduc Estate Pinot Noir |
Land: | Australia |
Region: | Victoria |
Appellasjon: | Mornington Peninsula |
Syre: | 0,5 g/l |
Sukker: | 5,9 g/l |
Råmateriale: | 100 % Pinot Noir |
Farge: | Lys mursteinsrød |
Duft: | Røde kirsebær, bringebær, litt parfymert rosebusk, lavendel og krydder mot kardemomme. |
Smak: | Frisk og lett frukt med bløte tanniner. |
Jordsmonn: | Sand grus og leire, noe innslag av gammel vulkansk aktivitet |
Vinmark: | Druene kommer fra tre ulike vinmarker, den opprinnelige McIntyre plantet i 1980, vinmarken Robinson som er eid av viticulturisten deres og vinrmarken Garden. |
Vinifikasjon: | Spontangjæret med malolaktisk gjæring i fat. |
Lagring: | Modnet videre i 11 måneder på fat, der 20 % er nye. |
Lagringspotensial: | 2-5 år |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14-18 grader |
Passer til: | Lette kjøttretter av hvit fisk, kylling og svin, gjerne til and og asiatiske barbuecue samt retter med noe sødme i. |