Årgang: | 2019 |
Produsent: | Moorooduc Estate |
Produktnavn: | Moorooduc Estate Chardonnay |
Land: | Australia |
Region: | Victoria |
Appellasjon: | Mornington Peninsula |
Syre: | 1,4 g/l |
Sukker: | 6,3 g/l |
Råmateriale: | 100 % Chardonnay |
Farge: | Lys sitrongul |
Duft: | Modne epler og sitrus, litt vanilje fra eik. |
Smak: | Frisk, snev av tropisk frukt, eple og moden sitrus. |
Jordsmonn: | Sand, grus og leire med noe innslag av vulkansk aktivitet. |
Vinmark: | Fra McIntyres vinmark beplantet i 1980 som ligger 80 moh, og vinmarken Robinson som er eid av deres vitikulturist. |
Vinifikasjon: | Spontangjæret med malolaktisk gjæring i fat. |
Lagring: | Modnet videre 10 måneder i ulike brukte fat, der 20 % er nye. |
Lagringspotensial: | 2-5 år |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14-16 grader |
Passer til: | Elegante fiske- og skalldyrsretter, lyst kjøtt og asiatiske retter uten for mye krydder. |