| Årgang: | 2020 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Montrachet |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Montrachet Grand Cru |
| Syre: | 4.2 g/l |
| Sukker: | 0.4 g/l |
| Råmateriale: | Chardonnay |
| Farge: | Gylden gul |
| Duft: | Dyp konsentrasjon med flott steinfrukt og gule modne granny smith epler, hint av smørmalt |
| Smak: | Rik frukt med en ryggrad av syrlighet som bærer hele vinen |
| Jordsmonn: | Ren kalk med mass stein og god drenering |
| Vinmark: | Le Montrachet ligger sør for Côte de Beaune, i landsbyene Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet (rett over Bâtard-Montrachet Grand Cru) og er beliggende med sør, sør-østlig retning. |
| Vinifikasjon: | Druene høstes for hånd før de presses forsiktig, fermenterer i eikefat hvorav 1/3 er nye. |
| Lagring: | Vinen ligger på fint bunnfall i 15 mnd. før flasketapping. |
| Lagringspotensial: | Mer enn 20 år |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 12-14 grader |
| Passer til: | Rike fiskeretter, hummer, sjøkreps (spesielt på grillen) og lokale oster |