| Årgang: | 2016 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Monthélie Sous Roches |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Monthélie |
| Syre: | 3,67 g/l |
| Sukker: | 1 g/l |
| Råmateriale: | Pinot Noir 100% |
| Farge: | Rubinrød |
| Duft: | God konsentrasjon i aroma av skogsbær, kirsebær og litt krydder. Noe mineralitet. |
| Smak: | Fast og strukturert med moderat tanninstruktur. Smak av skogsbær og noe urter. |
| Jordsmonn: | Leire med innslag av stein |
| Vinmark: | Monthélie er en liten landsby som ligger mellom Volnay og Mersault. Sous Roches er på 1,16 ha og eies i sin helhet av Jadot. Den ligger relativt høyt med østvendt beliggenhet. |
| Vinifikasjon: | Hånplukkede og avstilkede druer presses forsiktig. Mosten gjærer i åpne gjæringskar av eik i 3-4 uker. |
| Lagring: | Vinen modnes på fransk eik i 18-20 måneder. |
| Lagringspotensial: | 5-10 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 16-17 grader |
| Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, småvilt, svin |