Årgang: | 2018 |
Produsent: | Maison Louis Jadot |
Produktnavn: | Monthélie Les Duresses Hospices de Beaune |
Land: | Frankrike |
Region: | Burgund |
Appellasjon: | AOC 1er Cru |
Syre: | 4 g/l |
Sukker: | 1,3 g/l |
Råmateriale: | Pinot Noir 100% |
Farge: | Rubinrød |
Duft: | Frisk med innslag av røde bær og solbær. |
Smak: | Frisk og fruktig med god balanse mellom frukt og tanniner. |
Jordsmonn: | Leire med innslag av stein |
Vinmark: | Monthélie er en liten landsby som ligger mellom Volnay og Mersault. Les Duresses er 0,85 ha og donert til Hospice de Beaune av den noble Beaune familien Lebelin i 1704. Vinmarken består av over 70 år gamle planter. |
Vinifikasjon: | Hånplukkede og avstilkede druer presses forsiktig. Mosten gjærer i åpne gjæringskar av eik i 3-4 uker. |
Lagring: | Vinen modnes på fransk eik i 18-20 måneder. |
Lagringspotensial: | 10-15 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 150 |
Serveringstemperatur: | 16-17 grader |
Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, småvilt, svin |