| Årgang: | 2020 |
| Produsent: | Il Marroneto |
| Produktnavn: | Madonna delle Grazie Brunello di Montalcino |
| Land: | Italia |
| Region: | Toscana |
| Appellasjon: | DOCG Brunello di Montalcino |
| Syre: | 6,06 g/l |
| Sukker: | 2,6 g/l |
| Råmateriale: | Sangiovese grosso 100% |
| Farge: | Dyp rubinrød |
| Duft: | Svært kompleks nese av mørke bær, tobakk og sedertre. |
| Smak: | Elegant anslag med fruktkarakter som på nesen. Flott konsentrasjon og balanse. |
| Jordsmonn: | Sandholdig, mineralsk og havfossil-preget jordsmonn |
| Vinmark: | Spesielt utvalgte druer fra den øverste parsellen i Il Marronetos vinmark på nord-øst siden av Montalcino. Parsellen ligger helt opp til en kirke fra 1200-tallet ved navn "Madonna delle Grazie". |
| Vinifikasjon: | Vinifikasjon i store åpne, gjæringskar uten temperaturkontroll. Mosten ligger uberørt i to dager. Spontangjæringen starter av seg selv og varer i ca. 20-22 dager. Deretter presses hatten hardt ned for å trekke ut syre i ren form før juicen separeres fra drueskall og overføres til to store, gamle fat. Langsom malolaktisk gjæring og ingen filtrering. De to fatene blandes før flasking. |
| Lagring: | Lagret ca. 41 mnd på store fat og min. 10 mnd på flaske. |
| Lagringspotensial: | Opptil 15-20 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 16-18 grader |
| Passer til: | Kraftig kjøtt, vilt, rike kjøttgryter, urtebakt lammeretter |