| Årgang: | 2011 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Latricières-Chambertin Grand Cru |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Latricières-Chambertin Grand Cru |
| Syre: | 4,2 g/l |
| Sukker: | <3 g/l |
| Råmateriale: | Pinot noir 100% |
| Farge: | Dyp, tett rubinrød |
| Duft: | Rik og elegant med preg av urter, jordlige toner, frukttoner av bringebær og integrert treverk. |
| Smak: | Moden fruktkarakter med mørke bær og søte krydder. Fast struktur med flott balansert avslutning. |
| Jordsmonn: | Kalk og leire |
| Vinmark: | Kommunen Gevrey-Chambertin har 26 Premier Cru og hele 8 Grand Cru. Latricières-Chambertin er 7 ha. Vinmarken ligger østvendt og rett sør for den berømte vinmarken Chambertin. |
| Vinifikasjon: | Hånplukkede og avstilkede druer presses forsiktig. Mosten gjærer i åpne gjæringskar av eik i 3-4 uker. |
| Lagring: | Vinen modnes på fransk eik i 18måneder. |
| Lagringspotensial: | Mellom 5-30 år avhengig av årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 16-17 grader |
| Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, småvilt, svin |