Årgang: | 2018 |
Produsent: | M. Chapoutier |
Produktnavn: | La Ciboise Rouge |
Land: | Frankrike |
Region: | Rhône |
Appellasjon: | AOC Costières de Nîmes |
Syre: | 5 g/l |
Sukker: | < 3 g/l |
Råmateriale: | Grenache 60%, syrah 30%, mourvèdre og carignan tilsammen 10% |
Farge: | Dyp rubinrød |
Duft: | Aromatisk og ren duft med mørke, lett søtlige bær, blomster og krydder. |
Smak: | Saftig vin med god fruktkonsentrasjon og flott syre. Lang fruktig lengde. |
Jordsmonn: | Sand og leire |
Vinmark: | Druene kommer fra ulike vimarker i Luberon. |
Vinifikasjon: | Tradisjonell vinifikasjon i store sementtanker. Fermentering og maserasjon varer i 15-21 dager. |
Lagring: | Vinen modner på fint bunnfall i ståltank i 9 - 12 måneder. |
Lagringspotensial: | 4-6 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 10-12 grader |
Passer til: | Kylling, kalv, svin, fisk |