Årgang: | 2020 |
Produsent: | M. Chapoutier |
Produktnavn: | La Bernardine Châteauneuf-du-Pape |
Land: | Frankrike |
Region: | Rhône |
Appellasjon: | AOC Châteauneuf-du-Pape |
Syre: | 4,7 g/l |
Sukker: | <3 g/l |
Råmateriale: | Grenache noir 90%, syrah 10% |
Farge: | Dyp rubinrød |
Duft: | Kompleks med mørke og røde bær, plommer og krydder. |
Smak: | Rik, saftig og kompleks fruktkarakter med god syre. Lang bærpreget lengde. |
Jordsmonn: | Sand, leire og rullesteiner (galets) |
Vinmark: | Et utvalg av de beste druene fra ulike vinmarker i Châteauneuf-du-Pape. |
Vinifikasjon: | Tradisjonell vinifikasjon i lukkede sementtanker ved høy temperatur for optimalt uttrekk av farge, frukt og tannin. |
Lagring: | Modning på sementtanker i minimum 12 måneder. |
Lagringspotensial: | 8-10 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14-18 grader |
Passer til: | Okse, lam, and, ost |