Årgang: | 2018 |
Produsent: | Maison Louis Jadot |
Produktnavn: | Gevrey-Chambertin 1er Cru Poissenot |
Land: | Frankrike |
Region: | Burgund |
Appellasjon: | AOC Gevrey-Chambertin 1er Cru |
Syre: | 3,77 g/l |
Sukker: | 0,7 g/l |
Råmateriale: | 100 % Pinot Noir |
Farge: | Dyp, rubinrød farge |
Duft: | Aromatisk, bærpreget og floral nese med jordbær, fiol, rose, lakris og hint av underskog |
Smak: | Kraftfullt anslag med flott konsentrasjon og balense. Fruktkarakter av modne, røde bær, fiol, lakris og skogbunn |
Jordsmonn: | Kalkholdig leire |
Vinmark: | Kommunen Gevrey-Chambertin har 26 premier Cru og hele 8 Grand Cru. Jordsmonnet i kommunen er hovedsakelig kalk og kalkholdig leire. Poissenot (2,2 ha) ligger rett ved Lavaux Saint Jacques ligger øverst, nord for Combe de Lavaux. |
Vinifikasjon: | Hånplukkede og avstilkede druer presses forsiktig. Mosten gjærer i åpne gjæringskar av eik i 3-4 uker. |
Lagring: | Modning i 18 mnd på fat, hvorav 30 % er nye |
Lagringspotensial: | Mellom 10-15 år avhengig av årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-17 grader |
Passer til: | Lam, storvilt, storfe |