| Årgang: | 2018 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Gevrey-Chambertin 1er Cru Poissenot |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Gevrey-Chambertin 1er Cru |
| Syre: | 3,77 g/l |
| Sukker: | 0,7 g/l |
| Råmateriale: | 100 % Pinot Noir |
| Farge: | Dyp, rubinrød farge |
| Duft: | Aromatisk, bærpreget og floral nese med jordbær, fiol, rose, lakris og hint av underskog. |
| Smak: | Kraftfullt anslag med flott konsentrasjon og balanse. Fruktkarakter av modne, røde bær, fiol, lakris og skogbunn. |
| Jordsmonn: | Kalkholdig leire |
| Vinmark: | Kommunen Gevrey-Chambertin har 26 Premier Cru og hele 8 Grand Cru. Jordsmonnet i kommunen er hovedsakelig kalk og kalkholdig leire. Poissenot (2,2 ha) ligger øverst, rett ved Lavaux Saint-Jacques, nord for Combe de Lavaux. |
| Vinifikasjon: | Hånplukkede og avstilkede druer presses forsiktig. Mosten gjærer i åpne gjæringskar av eik i 3-4 uker. |
| Lagring: | Modning i 18 mnd på fat, hvorav 30 % er nye. |
| Lagringspotensial: | Mellom 10-15 år avhengig av årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 16-17 grader |
| Passer til: | Lam, storvilt, storfe |