Årgang: | 2014 |
Produsent: | Maison Louis Jadot |
Produktnavn: | Gevrey-Chambertin 1er Cru Petite Chapelle |
Land: | Frankrike |
Region: | Burgund |
Appellasjon: | AOC Gevrey-Chambertin 1er Cru |
Syre: | 3,65 g/l |
Sukker: | 1 g/l |
Råmateriale: | 100 % Pinot Noir |
Farge: | Dyp klar rød |
Duft: | Kompleks aroma mot røde bær, samt litt florale toner og hint av underskog. |
Smak: | Medium fyldig med stor konsentrasjon. God balanse mellom frukt, friskhet og litt fat. Lang og fast i avslutning. |
Jordsmonn: | Kalkholdig leire |
Vinmark: | Kommunen Gevrey-Chambertin har 26 Premier Cru og hele 8 Grand Cru. Jordsmonnet i kommunen er hovedsakelig kalk og kalkholdig leire. Petit Chapelle (4ha) ligger sør for landsbyen, nær Grands Cruene Chapelle Chambertin and Griotte Chambertin. |
Vinifikasjon: | Hånplukkede og avstilkede druer presses forsiktig. Mosten gjærer i åpne gjæringskar av eik i 3-4 uker. |
Lagring: | Vinen modnes på fransk eik i 18-20 måneder. |
Lagringspotensial: | 10-15 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14-18 grader |
Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, småvilt, svin |