Årgang: | 2017 |
Produsent: | Maison Louis Jadot |
Produktnavn: | Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos St. Jacques |
Land: | Frankrike |
Region: | Burgund |
Appellasjon: | AOC Gevrey-Chambertin 1er Cru |
Syre: | 3,74 g/l |
Sukker: | 1 g/l |
Råmateriale: | Pinot noir 100% |
Farge: | Rubinrød |
Duft: | Kompleks med modne røde og mørke bær og litt florale toner. |
Smak: | God konsentrasjon med noen jordlige toner. Fine, integrerte tanniner og flott lengde. |
Jordsmonn: | Kalkholdig leire |
Vinmark: | Gevrey ligger i nordlige Côte de Nuits. Består av 26 Premier Cru og 8 Grand Cru, hvor av halvparten av premier cru omkranser grand cruene nær Morey Saint-Denis. Clos Saint Jacques ligger i Combe de Lavaux med sør-øst eksponering. Det er 5 eiere av denne høyt ansette vinmarken som mange mener er på høyde med Grand Cru. |
Vinifikasjon: | Innhøstingen skjer for hånd i små kasser for å bevare frukten. Druene blir deretter nøye sortert for hånd og avstilket. Druene gjærer i åpne kar av eik i 3-4 uker. Vinen omrøres to ganger om dagen under gjæring. |
Lagring: | Vinen modnes i 18 måneder på fat, hvorav 1/3 er nye |
Lagringspotensial: | 20-30 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14-18 grader |
Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, småvilt, svin |