| Årgang: | 2017 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos St. Jacques |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Gevrey-Chambertin 1er Cru |
| Syre: | 3,74 g/l |
| Sukker: | 1 g/l |
| Råmateriale: | Pinot noir 100% |
| Farge: | Rubinrød |
| Duft: | Kompleks med modne røde og mørke bær og litt florale toner. |
| Smak: | God konsentrasjon med noen jordlige toner. Fine, integrerte tanniner og flott lengde. |
| Jordsmonn: | Kalkholdig leire |
| Vinmark: | Gevrey ligger i nordlige Côte de Nuits. Består av 26 Premier Cru og 8 Grand Cru, hvor av halvparten av premier cru omkranser grand cruene nær Morey Saint-Denis. Clos Saint Jacques ligger i Combe de Lavaux med sør-øst eksponering. Det er 5 eiere av denne høyt ansette vinmarken som mange mener er på høyde med Grand Cru. |
| Vinifikasjon: | Innhøstingen skjer for hånd i små kasser for å bevare frukten. Druene blir deretter nøye sortert for hånd og avstilket. Druene gjærer i åpne kar av eik i 3-4 uker. Vinen omrøres to ganger om dagen under gjæring. |
| Lagring: | Vinen modnes i 18 måneder på fat, hvorav 1/3 er nye |
| Lagringspotensial: | 20-30 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 14-18 grader |
| Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, småvilt, svin |