| Årgang: | 2011 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Gevrey-Chambertin 1er Cru Cazetieres |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Gevrey-Chambertin 1er Cru |
| Syre: | 3,65 g/l |
| Sukker: | 1 g/l |
| Råmateriale: | Pinot noir 100% |
| Farge: | Dyp klar rød |
| Duft: | Aromaer av mørke steinfrukter og røyk. Hint av modne mørke kirsebær. |
| Smak: | Jordlige toner med innslag av røyk. Saftig og rik med god lengde. |
| Jordsmonn: | Kalkholdig leire |
| Vinmark: | Kommunen Gevrey-Chambertin har 26 Premier Cru og hele 8 Grand Cru vinmarker. Jordsmonnet i kommunen er hovedsakelig kalk og kalkholdig leire. Cazetiers (9 ha) er nabo til vinmarken Clos Sain Jacques. |
| Vinifikasjon: | Hånplukkede og avstilkede druer presses forsiktig. Mosten gjærer i åpne gjæringskar av eik i 3-4 uker. |
| Lagring: | Vinen modnes på fransk eik i 18-20 måneder. |
| Lagringspotensial: | 10-15 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 14-18 grader |
| Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, småvilt, svin |