| Årgang: | 2017 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Gevrey-Chambertin 1 er Cru Estournelles-Saint-Jacques |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Gevrey-Chambertin 1er Cru |
| Syre: | 3,65 g/l |
| Sukker: | 1 g/l |
| Råmateriale: | 100 % Pinot Noir |
| Farge: | Dyp klar rød |
| Duft: | Kompleks aroma mot røde bær, samt litt florale toner og hint av underskog. |
| Smak: | Medium fyldig med stor konsentrasjon. God balanse mellom frukt, friskhet og litt fat. Lang og fast i avslutning. |
| Jordsmonn: | Kalkholdig leire |
| Vinmark: | Vinmarken «Estournelles Saint Jacques» ligger på den sørøstvendte skråningen, i begynnelsen av Combe Lavaux, over Lavaux St Jacques og nær Clos St Jacques. Det er likheter i jordsmonnet mellom disse premier og grand cru'ene. |
| Vinifikasjon: | Hånplukkede og avstilkede druer presses forsiktig. Mosten gjærer i åpne gjæringskar av eik i 3-4 uker. |
| Lagring: | Vinen modnes på fransk eik i 18-20 måneder. |
| Lagringspotensial: | 10-15 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 14-18 grader |
| Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, småvilt, svin |