Årgang: | 2016 |
Produsent: | Maison Louis Jadot |
Produktnavn: | Gevrey-Chambertin |
Land: | Frankrike |
Region: | Burgund |
Appellasjon: | AOC Gevrey-Chambertin |
Syre: | 3,65 g/l |
Sukker: | 1 g/l |
Råmateriale: | Pinot noir 100% |
Farge: | Dyp klar rød |
Duft: | Aromaer av mørke steinfrukter og røyk. Hint av modne mørke kirsebær. |
Smak: | Jordlige toner med innslag av røyk. Saftig og rik med god lengde. |
Jordsmonn: | Kalkholdig leire |
Vinmark: | Kommunen Gevrey-Chambertin har 26 Premier Cru og hele 8 Grand Cru vinmarker. Jordsmonnet i kommunen er hovedsakelig kalk og kalkholdig leire. Cazetiers (9 ha) er nabo til vinmarken Clos Sain Jacques. |
Vinifikasjon: | Hånplukkede og avstilkede druer presses forsiktig. Mosten gjærer i åpne gjæringskar av eik i 3-4 uker. |
Lagring: | Vinen modnes på fransk eik i 18-20 måneder. |
Lagringspotensial: | 10-15 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14-18 grader |
Passer til: | Rødt kjøtt, kalv, and, småvilt, svin |