Årgang: | NV |
Produsent: | Churchill's |
Produktnavn: | Dry White Port |
Land: | Portugal |
Region: | Douro |
Appellasjon: | White Port |
Syre: | 4,7 g/l |
Sukker: | 43 g/l |
Råmateriale: | Field blend med hovedvekt av malvasia fina, rabigato, carga og viosinho |
Farge: | Gylden ravfarget |
Duft: | Rik, kompleks aroma av tørket frukt, aprikos og fiken. Innslag av nøtt, te og karamell. |
Smak: | Fint utviklet, sødmefull portvin med preg av tørket frukter, muskatnøtt og karamell. Lang ettersmak. |
Jordsmonn: | Granitt |
Vinmark: | Eldre vinstokker fra vinmarker med høyere beliggenhet i Cima Corgo. Vinmarkene er A-klassifisert. |
Vinifikasjon: | Innhøsting for hånd. Tradisjonell vinifikasjon etterfulgt av opptil 10 år lagring på store fat. |
Lagring: | Ca 10 år på fat |
Lagringspotensial: | Drikkeklar |
Str.(cl.): | 50 |
Serveringstemperatur: | 8-10 grader |
Passer til: | Aperitiff, kaker, fruktbaserte desserter |