| Årgang: | NV |
| Produsent: | Champagne Charles Heidsieck |
| Produktnavn: | Charles Heidsieck Rosé Réserve |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Champagne |
| Appellasjon: | AOC Champagne |
| Syre: | 5,4 g/l |
| Sukker: | 9 g/l |
| Råmateriale: | Pinot noir 40%, pinot meunier 35%, chardonnay 25% |
| Farge: | Blek lakserosa |
| Duft: | Frisk, svært aromatisk og rik nese med bringebær og jordbær og hint av søte krydder. |
| Smak: | Aromatisk anslag, elegant mousse og flott syre gir god munnfølelse med fruktkarakter som på nesen. |
| Jordsmonn: | Kalkstein |
| Vinmark: | En blend av 40 ulike cru vinmarker. |
| Vinifikasjon: | Tradisjonell metode. Basevin fra 2019. Lagt i kjeller 2020 og degorgert i 2024. Opptil 35% kommer fra gjennomsnittlig 5 år gamle reserveviner, samt 5% rødvin (fra Les Riceys, Côte des Bar). 5-10% av vinen er vinifisert i gamle burgundfat. |
| Lagring: | 4 år på bunnfall |
| Lagringspotensial: | 5-7 år |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 8-10 grader |
| Passer til: | Aperitiff, fisk og skalldyr |
| Sertifisering: | B Corp |