| Årgang: | NV |
| Produsent: | Champagne Charles Heidsieck |
| Produktnavn: | Charles Heidsieck Blanc de Blancs |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Champagne |
| Appellasjon: | AOC Champagne |
| Syre: | 6,7 g/l |
| Sukker: | 8 g/l |
| Råmateriale: | Chardonnay 100% |
| Farge: | Lys strågul |
| Duft: | Kompleks nese med sitrus, grønne epler, hint av brioche og mineral. |
| Smak: | Komplekst anslag med fin mineralitet og fruktkarakter som på nesen. Elegant mousse og lang, syrefrisk avslutning. |
| Jordsmonn: | Kalkstein |
| Vinmark: | En blend av flere forskjellige crus, med hovedvekt på Côte des Blancs (Oger, Vertus), samt druer fra Villers-Marmery, Trépail, Vaudemange og Montgueux. |
| Vinifikasjon: | Tradisjonell metode. Basevin fra 2020. Vinen er lagt i kjeller 2021 og degorgert i 2023. 25% fra min. 5 år gammel reservevin. 10-15% av vinen er vinifisert i gamle burgundfat. |
| Lagring: | 3 år på bunnfall |
| Lagringspotensial: | 5-10 år |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 10-12 grader |
| Passer til: | Aperitiff, fisk og skalldyr |
| Sertifisering: | B Corp |