| Årgang: | 2020 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Chablis Grand Cru Les Clos |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Chablis Grand Cru |
| Syre: | 3,87 g/l |
| Sukker: | 0,2 g/l |
| Råmateriale: | Chardonnay 100% |
| Farge: | Klar gylden gul |
| Duft: | Svært rik og kompleks nese med modne gule epler, fersken, mandler, sjømineraler, våt kalk, smørmalt og vanilje fra fatlagringen. |
| Smak: | Anslaget følger opp den rike nesen men med flott balanse og flott syre. Rik, men balansert avslutning med tydelig sjømineral, smørmalt og fat. |
| Jordsmonn: | Kimmeridge kalk og kalkholdig leire |
| Vinmark: | Grand Cru Les Clos er sydvendt og preget av kompakt, hvit kimmeridge-kalkholdig leire som gir kraftigere viner enn de andre Grand Cru vinmarkene. |
| Vinifikasjon: | Etter en forsiktig pressing fermenteres en del av vinen i større eikefat på 406 liter. 40 % av vinen fermenteres og lagres på ståltank. Vinen ligger 13-15 mnd på fint bunnfall før flasketapping. |
| Lagring: | Vinen modnes i eikefat og ståltank 13-15 måndeder før flasketapping. |
| Lagringspotensial: | 15-20 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 10-14 grader |
| Passer til: | Skalldyr, fisk, lyst kjøtt, ost |