| Årgang: | 2023 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Chablis |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Chablis |
| Syre: | 5,2 g/l |
| Sukker: | 1,1g/l |
| Råmateriale: | Chardonnay 100% |
| Farge: | Lys strågul med grønnskjær |
| Duft: | Typeriktig Chablis-aromaer med sitrus, sjømineraler og grønne epler. |
| Smak: | Syrefrisk i anslaget med fruktkarakter som på nesen i tillegg til noe kompleksitet fra lagringen på bunnfall. Fin struktur og balanse, samt stram mineralsk avslutning. |
| Jordsmonn: | Kimmeridge kalk |
| Vinmark: | Druene kommer fra ulike vinmarker i Chablis. |
| Vinifikasjon: | Tradisjonell vinikasjon i ståltank. |
| Lagring: | Vinen lagres ca. 9 måneder på bunnfall i Louis Jadots kjeller i Côte d'Or, før tapping på flaske våren etter innhøstingen. |
| Lagringspotensial: | 2-5 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 8-12 grader |
| Passer til: | Fisk, skallyr, lyst kjøtt |