Årgang: | 2021 |
Produsent: | Mayacamas |
Produktnavn: | Cabernet Sauvignon |
Land: | USA |
Region: | California |
Appellasjon: | Napa Valley |
Syre: | 5,9g/l |
Sukker: | 0,2 g/l |
Råmateriale: | Cabernet Sauvignon 100% |
Farge: | Dyp rød |
Duft: | Aroma av mørke røde bær, plomme skogbunn og krydder |
Smak: | Konsentrert og kompleks med smak av bjørnebær, plomme, kirsebær, krydder og tørkede urter med fine faste tanniner og balansert syre. |
Jordsmonn: | Vulkanske og marine bergarter, sandstein og skifer |
Vinmark: | Druene kommer fra vinmarker på fjellkjeden Mt. Veeder ved ca. 550-730 moh. |
Vinifikasjon: | Druene er høstet for hånd, avstilket og fermentert i en miks av 60% åpne sementkar, 38% ståltanker og 2% gamle eikefat (puncheon) i ca 16 dager. |
Lagring: | Modning i nøytrale franske 'Foudre' og 500l 'puncheons' i 20 mnd. Så i 225l nøytrale franske eikefat i 12 mnd. |
Lagringspotensial: | 15-20 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-18 grader |
Passer til: | Rødt kjøtt og vilt |