| Årgang: | 2019 |
| Produsent: | Ventolaio |
| Produktnavn: | Brunello di Montalcino Campo dei Colti |
| Land: | Italia |
| Region: | Toscana |
| Appellasjon: | DOCG Brunello di Montalcino |
| Syre: | 6,0 g/l |
| Sukker: | <3 g/l |
| Råmateriale: | Sangiovese 100% |
| Farge: | Klar mursteinsrød |
| Duft: | Elegant nese med duft av røde bær og kirsebær samt fioler og litt urter som salvie. |
| Smak: | Konsentrert og syrefrisk med saftige, modene kirsebær. Hint av sopp, tobakk og krydder. Strukturerte tanniner og lang avslutning. |
| Jordsmonn: | Kalkholdig leire og galestro |
| Vinmark: | Druene kommer fra 8 hektar vinmark som ligger ca 400 moh. Druene høstes sent for optimal modning. |
| Vinifikasjon: | Håndplukkede druer og tradisjonell vinifikasjon på temperaturkontrollerte ståltanker. Skallmaserasjon i 20-30 dager. |
| Lagring: | Vinen lagres på gamle 1500l, 3000l og 5000l store franske og slavonske fat i 48 måneder. |
| Lagringspotensial: | 10-20 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 16-18 grader |
| Passer til: | Kraftige kjøttretter, Ossobucco, grillet kjøtt |
| Sertifisering: | Øko - i ferd med å sertifiseres |