Årgang: | 2019 |
Produsent: | Il Marroneto |
Produktnavn: | Brunello di Montalcino |
Land: | Italia |
Region: | Toscana |
Appellasjon: | DOCG Brunello di Montalcino |
Syre: | 6 g/l |
Sukker: | 2 g/l |
Råmateriale: | Sangiovese grosso 100% |
Farge: | Dyp rubinrød |
Duft: | Kompleks nese av røde bær som kirsebær og røde plommer samt krydder, litt tobakk og noe florale toner. |
Smak: | Konsentrert og syrefrisk med modne tanniner, god fruktighet og flott mineralitet i avslutningen. |
Jordsmonn: | Sandholdig, mineralsk og havfossil-preget jordsmonn |
Vinmark: | Druene kommer fra Il Marronetos vinmark på nord-øst siden av Montalcino som ligger ca. 350-400 moh. |
Vinifikasjon: | Vinifikasjon i ståltank uten temperaturkontroll. Kontinuerlig "pumping over" i to dager hvilket setter i gang spontangjæring. Gjæringen varer i ca. 12 dager. Deretter presses hatten hardt ned for å trekke ut syre i ren form før juicen separeres fra drueskall og overføres til store, gamle fat. Langsom malolaktisk gjæring og ingen filtrering før flasking. |
Lagring: | Lagret ca. 41 mnd på store fat og min. 10 mnd på flaske. |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-18 grader |