| Årgang: | 2020 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Bourgogne Gamay |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Bourgogne Gamay |
| Syre: | 5,3 g/l |
| Sukker: | 0,4 g/l |
| Råmateriale: | Gamay 100% |
| Farge: | Klar dyp rød mot lilla |
| Duft: | Aromatisk nese med rik frukt i retning mørke bær. Noe krydder og florale toner. |
| Smak: | Rik og saftig fruktighet med søte krydder og integrerte tanniner. |
| Jordsmonn: | Granitt, kalk og grus |
| Vinmark: | Druene kommer fra de ulike cru'ene i Beaujolais (Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte-de-Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Régnié and Saint-Amour). |
| Vinifikasjon: | Druene håndsorteres og presses forsiktig med en blanding av hele klaser og delvis avstilkede druer. Maserasjon i sement-og ståltank i 15-20 dager. Tradisjonell vinifikasjon som for Bourgogne for å få fram druenes voksested. |
| Lagring: | Videre modning på tank i 8-12 måneder. |
| Lagringspotensial: | 2-5 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 14-16 grader |
| Passer til: | Kalv, kylling, svin |