Årgang: | 2020 |
Produsent: | Maison Louis Jadot |
Produktnavn: | Bourgogne Gamay |
Land: | Frankrike |
Region: | Burgund |
Appellasjon: | AOC Bourgogne Gamay |
Syre: | 5,3 g/l |
Sukker: | 0,4 g/l |
Råmateriale: | Gamay 100% |
Farge: | Klar dyp rød mot lilla |
Duft: | Aromatisk nese med rik frukt i retning mørke bær. Noe krydder og florale toner. |
Smak: | Rik og saftig fruktighet med søte krydder og integrerte tanniner. |
Jordsmonn: | Granitt, kalk og grus |
Vinmark: | Druene kommer fra de ulike cru'ene i Beaujolais (Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte-de-Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Régnié and Saint-Amour). |
Vinifikasjon: | Druene håndsorteres og presses forsiktig med en blanding av hele klaser og delvis avstilkede druer. Maserasjon i sement-og ståltank i 15-20 dager. Tradisjonell vinifikasjon som for Bourgogne for å få fram druenes voksested. |
Lagring: | Videre modning på tank i 8-12 måneder. |
Lagringspotensial: | 2-5 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 14-16 grader |
Passer til: | Kalv, kylling, svin |